home
informatie
 De rechten van het kind
 Kinderen tot 12 jaar
 Jongeren van 12-18
  als je wordt gepest
  wat kun je doen als je gepest wordt
  het verschil tussen plagen en pesten
 Mensen met een licht verstandelijke beperking
 Pesten op de werkplek
 Dossier pesten
 Dossier medisch
 De gevolgen van pesten
 Aandacht voor pesten op scholen
 The biggest wake-up call ever
 Mijn verhaal
 Mijn gedicht
 Mijn muziek,video
 

Als je wordt gepest.

Als je wordt gepest doet dat pijn, heel veel pijn! Zeker als je al voor langere tijd wordt gepest. Het kan je hele leven op zijn kop zetten. Het kan zelfs zo erg zijn dat je het leven niet meer ziet zitten. Maar het leven is hoe dan ook altijd de moeite waard, alleen al om wat je betekent voor je ouders, eventuele broers en zussen, verdere familie en vrienden. En… vergeet vooral niet dat deze tijd voorbij gaat! Je kunt sterker uit deze tijd komen. Je kunt ook van deze periode leren. Kijk alleen al naar al die beroemde mensen die vroeger zijn gepest. Zij hebben hierdoor kracht en doorzettingsvermogen ontwikkeld en hebben deze kwaliteiten omgezet in iets waardoor ze nu beroemd zijn.

 

Voorbeelden van een aantal beroemde mensen zijn:

  • Katja Schuurman
  • Jamai
  • Justin Timberlake
  • Madonna
  • Stacey Rookhuizen
  • Roel van Velzen

 

Zo zijn er nog veel meer beroemdheden op te noemen. Op dit moment heb je hier misschien niet zoveel aan, maar het is zeker iets om in je achterhoofd te houden. Kijk even bij het hoofdstuk "wat kun je doen als wordt gepest"? Daar staan in ieder geval een paar algemene tips waar je misschien iets aan hebt. Vergeet één ding niet. Blijf altijd jezelf! Blijf in jezelf vertrouwen en zoek iemand om mee te praten, want dat lucht echt op.

Mocht je dit nu allemaal al hebben geprobeerd en denk je: wat heb ik hier in hemelsnaam aan? zoek dan professionele hulp. Blijf er niet alleen mee rondlopen! Accepteer niet dat je wordt gepest! Zorg dat jij straks ook weer met plezier in het leven staat en je weer veilig voelt op school.