home
informatie
 De rechten van het kind
 Kinderen tot 12 jaar
  ik word gepest
  Wat kun je doen als je gepest wordt
  een ander kind wordt gepest
 Jongeren van 12-18
 Mensen met een licht verstandelijke beperking
 Pesten op de werkplek
 Dossier pesten
 Dossier medisch
 De gevolgen van pesten
 Aandacht voor pesten op scholen
 The biggest wake-up call ever
 Mijn verhaal
 Mijn gedicht
 Mijn muziek,video
 

Ik word gepest.

Als je op dit moment gepest wordt, dan voel je je misschien ontzettend rot. "Waarom doen ze dit?", "Waarom pesten ze mij?" Dat zijn de vragen waarop je het antwoord graag wilt weten, maar....niemand die het weet. De pester had iemand nodig om te pesten en de keuze is toevallig op jou gevallen. Het had net zo goed iemand anders kunnen zijn. Jij bent zeker niet de enige die gepest wordt! Op iedere school wordt 60% van de kinderen (wel eens) gepest en dat is heel erg veel. Dat verandert voor jou natuurlijk helemaal niets, maar weet dat je niet alleen bent!

Het is NIET jouw schuld!

Het is heel erg belangrijk om te weten dat het NOOIT jouw schuld is dat je gepest wordt! Zoals ik al zei: de pester had gewoon iemand nodig. Als er meer kinderen meedoen met pesten dan is dit vaak zo, omdat ze heel erg bang zijn dat ze zelf anders gepest worden. Of ze vinden het wel stoer om mee te doen. Niemand durft voor je op te komen, omdat ze zelf bang zijn. Er zijn altijd kinderen die mee gaan doen en vriendjes willen worden met de pester, omdat ze denken dat ze dan ook bij het ‘populaire’ groepje horen. Dat is een heel rare gedachte natuurlijk, want pesten is helemaal niet leuk of stoer!

Eigenlijk vindt niemand pesten leuk.

Wat je eigenlijk ook moet weten is dat de meeste kinderen in de klas pesten eigenlijk helemaal niet leuk vinden. De meeste kinderen vinden het zelfs heel vervelend. Het verpest natuurlijk ook de sfeer in de klas. Iedereen in de klas voelt dat hij of zij ook gepest kan worden. Dus eigenlijk voelt niemand zich veilig. Op deze website willen we je graag tips geven om je te helpen als je gepest wordt. Die tips kunnen ook goed van pas komen als iemand anders bij jou in de klas gepest wordt. Ga maar gauw naar het hoofdstukje: Wat kun je doen als je gepest wordt?