Zelfmoordgedachten? Bel met tel:113

Op de lagere school ben ik erg gepest door een paar jongens, ik was  het piespaaltje, de meisjes moesten mij ook niet. Ik droeg vaak  afdankertjes, ik heb flaporen en ik droeg een beugel. Dus redenen  genoeg dus om gepest te worden. Na schooltijd moest ik vlug naar  huis lopen, hopelijk snel genoeg om aan de jongens te ontsnappen en  hun schelden, slaan en schoppen. Ik heb een jongen wel eens een  rolletje drop gegeven om niet geslagen te worden.

Op de middelbare school hoopte ik op een nieuw begin, maar dat was niet zo.

Ik ben gedurende 2 jaar erg gepest door een paar rotmeiden.  Schelden, uitlachen, voor gek zetten. Ze hebben een keer een  liefdesbrief geschreven aan een jongen, met mijn naam eronder, en  een afspraak gemaakt om elkaar op het station te ontmoeten. Daar ben  ik gelukkig op tijd achter gekomen. Het leven doordeweeks was een  hel, je probeert zo onzichtbaar mogelijk te zijn, vooral geen  aandacht trekken. Hard lopen en fietsen om maar te ontsnappen.

Er waren 2 meisjes die gelukkig mijn vriendinnen waren, zonder hen  had ik het nog zwaarder gehad.

Op een moment heeft de conrector contact gezocht met mijn  klassenleraar, en die is naar mijn ouders gegaan, buiten mijn weten om.

De klassenleraar heeft toen contact gehad met de pestmeiden en hun  ouders, als het gepest niet zou stoppen zouden ze van school  gestuurd worden.

En toen waren ze opeens mijn beste vriendinnen, en ik durfde ze  niet af te wijzen omdat ik bang was dat het gepest dan weer zou  beginnen…

Ik kan me ook nog herinneren dat ik voor de klas op het schoolbord een wiskunde som moest maken, ik snapte er niets van, en de meiden zaten me uit te lachen, ik voelde me rood worden tot aan mijn schoenen. Pesters zouden zelf eens gepest moeten worden, dan kunnen ze dat zelf eens ervaren hoe het voelt om vernederd te worden.

Met gymnastiek was ook akelig, de meeste meiden hadden al borsten, dus ook een bh. Ik had dat niet, en toen had ik een bh van mijn moeder gekregen, die was te groot en toen had ik dat met zakdoekjes opgevuld. Tijdens het omkleden vielen die zakdoekjes eruit. Verschrikkelijk hoe ik daar toen mee gepest ben.

Aan dit alles kwam een eind toen ik binnen de school overstapte van gymnasium naar het atheneum

Anita

Op bovenstaand verhaal berust een copyright. Copyright is een auteursrecht en biedt de schrijver/schrijfster wettelijke bescherming. Dit houdt in dat bovenstaand verhaal niet door derden gebruikt mag worden, zonder toestemming van Aandacht voor Pesten.