home
nieuws
 Landelijke dag 23 januari 2020
 Donatie Dr. C.J. Vaillantfonds
 In memoriam Mieke Elberts
 oproep radio funx
 Donatie-actie Carlos Platier Luna
 Week tegen pesten, interview met Glenn Eilbracht
 LFB en Stichting Aandacht voor Pesten
 Online boodschappen doen
 MakeMyDay
 MainStreet ambassadeur voor Aandacht voor Pesten
 Interview Coopervision
 Samenwerking Stichting Aandacht voor Pesten met DDDDD en Holland Dance
 Filmproject Stil Leed
 Terugblik
  Oproep Sky High tv Johnny de Mol
  23 januari 2017 Landelijke Dag Aandacht voor Pesten
  ANBI status
  Oproep PABO-ALPO student
  Workshop Pesten, en wat iedereen er eigenlijk van zou moeten weten
  Project P
  Themaweek Holland Doc 24
  CNN Documentaire 17 maart 2013
  Oproep BNN
  Oproep tegen cyberpesten
  Uitzending tv-programma over pesten
  Filmpje Dance Event en After Party 31 mei 2013
  Workshop 24 mei 2013
  Link Actueel Nieuws Nederland
  Nationale dag tegen pesten 19 april 2012
 

19 april 2012 De Nationale Dag Tegen Pesten!

Voor pesten bestaat geen excuus. Toch wordt er dagelijks gepest zonder reden. Op school, op het werk, via internet, zelfs in de professionele sportwereld is het aan de orde van de dag. De gevolgen voor degenen die gepest worden zijn groot.

Op 19 april 2012, De Nationale Dag Tegen Pesten, presenteerde Elles Springs (TVOH2) samen met Hip Hop MC Master Surreal, de single en de videoclip van de song `Stay Cool`. De tekst van de song en de clip geven speciale aandacht aan pesten op school.

Zangeres Elles Springs schreef de song `Stay Cool`, nadat zij geïnspireerd raakte door het blog van Glenn Eilbracht. Glenn beheert een website over pesten. Daarnaast hebben haar persoonlijke ervaringen hier ook aan bijgedragen.


 

 

SAMENWERKING

Tijdens de opnames van `Stay Cool` kwam Elles in contact met de veelzijdige Hip Hop MC Master Surreal, o.a bekend van Kyteman`s Hip Hop Orchestra. Deze bijzondere combinatie leverde een verrassend resultaat op. Een krachtige song met een boodschap en daarbij een aangrijpende videoclip.

DE STICHTING

Inmiddels zijn de krachten gebundeld met De Stichting Aandacht voor Pesten. Een initiatief van Kinder- en Jeugdtherapeuten Anja van de Weerd en Mieke Elberts. Belangeloos hebben zij de Stichting opgezet. Inmiddels is er een landelijk netwerk van hulpverleners aangesloten bij de Stichting; deze hulpverleners kunnen direct hulp verlenen aan slachtoffers.

OPBRENGST

`Stay Cool` wordt opgedragen aan alle slachtoffers van pestgedrag. Vanaf 19 april 2012 is de single te downloaden via I Tunes. De opbrengst gaat volledig naar de Stichting Aandacht voor Pesten. Ook via het gironummer 1259 t.n.v. Stichting Aandacht voor Pesten, kan de Stichting worden gesteund.

De donaties zullen grotendeels worden besteed aan onderzoek, scholing en het zichtbaar maken van de ernstige gevolgen van pesten.