Zelfmoordgedachten? Bel met tel:113

AANDACHT VOOR PESTEN

Aandacht voor pesten hebben is óók aandacht voor sociale veiligheid en ongewenst gedrag!

Samenwerking

 

 

HiRO

HiRO is een nieuwe lesmethode gericht op de sociaal-emotionele ontwikkeling voor het Primair Onderwijs (PO). Een initiatief dat is ontwikkeld door Schooljudo. Sinds 2004 ondersteunt het erkende programma Schooljudo het PO en VO in het creëren van een veilig pedagogisch klimaat. Schooljudo gelooft dat dit de basis vormt om ieder kind en elke klas in zijn kracht te zetten. De nieuwe methode brengt Schooljudo, bewegend- en ervarend leren met de zeven Schooljudo waarden de klas in. De zeven waarden zijn: Vertrouwen, Samenwerken, Respect, Beheersing, Weerbaarheid, Discipline en Plezier. Stuk voor stuk belangrijke waarden voor iedereen. Het op maat gemaakte programma is toegespitst op de wensen en behoeften van elke klas voor een volledig schooljaar. Zowel in het klaslokaal als op de judomat.
 
De methodiek
HiRO bevordert de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Door een combinatie tussen praten, ervaren, reflecteren en doen leren de kinderen meer over onze kernwaarden: Vertrouwen, Samenwerken, Respect, Beheersing, Weerbaarheid, Discipline en Plezier. Deze waarden zijn ontstaan vanuit het judo, een eeuwenoude waarden gedreven sport, die ontwikkeld is als onderwijsmethodiek
 
Stichting Leerplan Ontwikkeling (SLO)
HiRO is een onderbouwde methode vanuit Stichting Leerplan Ontwikkeling. De kernen die de SLO per leerjaar op het gebied van de sociaal emotionele ontwikkeling heeft geformuleerd zijn verweven in de lessen van de methode HiRO.

 

 

Wendy van der Klift
Specialist sociale veiligheid en sektarische groepen

Wendy is al jaren verbonden aan Aandacht voor Pesten en heeft met veel projecten meegewerkt.
Mede dankzij haar geweldige expertise is het Handboek ‘Samen bouwen aan een succesvol Pestprotocol – (L)VB’ tot stand gekomen.
Ook bij de ontwikkeling en de totstandkoming van de sociale veiligheidstool de PestenBingo is zij betrokken geweest.
Naast haar inzet voor Aandacht voor Pesten is Wendy, kindercoach en psychosociale hulpverlener. Familiesystemen en sektarische groepen hebben haar speciale aandacht.

Henk Pieterse
PestMijMaar

Al vanaf 2006 reist de boomlange ex basketball prof Henk Pieterse langs scholen, bedrijven en instanties. Hij rolt zijn PestMijMaar tour uit over het gehele land en soms erbuiten.

Zijn puberjaren zijn allang achter zich maar de slechte pest ervaringen van toen, heeft hij toegepast in een zeer succesvolle formule die overal met open armen wordt ontvangen.

Via het delen van zijn nare jeugdjaren en het daarbij horende minderwaardigheid complex begint elke les al op een bijzonder manier. De kwetsbaarheid van deze 2.11m lange vent stelt hem in staat de deelnemers al snel te bereiken.

Door het gesproken woord via headset en krachtige speakers brengt hij de deelnemers even mee naar een andere manier van met elkaar omgaan. Een complete les met muziekritmes, samenwerken, teambuilding en natuurlijk zelfvertrouwen.

Elke les heeft een kop en een staart dus moet het vanaf het begin tot het einde worden gevolgd om te begrijpen wat er nu allemaal gebeurd. Henk heeft vele malen samen gewerkt met Anja van Aandacht voor Pesten om zo via verschillende invalshoeken de deelnemers te motiveren en bereiken.

Meer info over Henk is te vinden op zijn website www.pestmijmaar.nl