Zelfmoordgedachten? Bel met tel:113

AANDACHT VOOR PESTEN

Aandacht voor pesten is óók aandacht hebben voor sociale veiligheid en ongewenst gedrag!

 

KENNISOVERDRACHT EN (ONLINE) ANTI-PESTTOOLS

SPEEL PESTENBINGO! INVESTEER IN SOCIALE VEILIGHEID

Ongewenst gedrag en pesten is een maatschappelijk groot probleem met een enorme impact op het leven van een kind. De gevolgen van pesten zijn, op het moment dat het plaatsvindt, ingrijpend en heeft ook grote invloed op de rest van zijn of haar leven.

Als er gepest wordt in een groep, is het niet alleen voor de gepeste zélf erg. De hele groep heeft hier last van. De sfeer wordt letterlijk verpest. De leerlingen zijn met iets heel anders bezig dan waarvoor ze eigenlijk op school zitten. Voor de leerkracht kan het lesgeven daardoor vol zorgen en stressvol worden.

Leerkrachten geven aan tools te willen hebben om ongewenst gedrag in kaart te brengen en de individuele leerling en groep bewust te maken van de impact van hun gedrag. 

Het waarborgen van een veilige omgeving waarin iedereen zichzelf kan en mag zijn, is daardoor belangrijk. In een veilige omgeving komen leerlingen tot bloei, komen tot rust en kunnen daardoor optimaal presteren.
De verantwoordelijkheden die ligt bij scholen en leerkrachten rondom het thema ongewenst gedrag en pesten, is enorm daardoor groot.

Er is veel winst te behalen om in kaart te brengen van welk gedrag iedereen last heeft. Belangrijk is ook om bewustwording te creëren van de impact van gedrag en wat voor oplossingen de groep zelf ziet om de sfeer te (nog meer) verbeteren.

Om aan de roep om tools tegemoet te komen hebben wij PestenBingo ontwikkeld. Een educatieve en effectieve wijze sociale veiligheidstool die draait om ongewenst gedrag te minimaliseren en gewenst gedrag stimuleren. Meer weten? 

Lezingen en workshops voor leerlingen, het team en de ouders

Heeft het team behoefte aan een interactieve inspiratie-lezing over sociale veiligheid? Nieuwsgierig welke pestbril je draagt? Ben je op zoek naar een lezing op maat over bijvoorbeeld ongewenst gedrag en pesten speciaal voor ouders of leerlingen?

Onze ambassadeur Heleen Lubbers komt graag haar verhaal vertellen. Zij gaat in gesprek over sociale veiligheid en wat dat voor iedereen betekent. Zij verrast, inspireert én brengt de verandering waar vaak zo’n behoefte aan is.
Interesse? Mail naar:info@aandachtvoorpesten.nl

 

Handboek ‘Samen bouwen aan een succesvol Pestprotocol-(L)VB’

Aanbieding:
Wij hebben een fantastische aanbieding!
Koop nu het boek van 69 euro voor 49 euro!

Lees hier verder

Ons assortiment is in ontwikkeling.
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe producten?