Zelfmoordgedachten? Bel met tel:113

AANDACHT VOOR PESTEN

Aandacht voor pesten hebben, is óók aandacht voor sociale veiligheid en ongewenst gedrag!  

ORGANISATIES EN INSTELLINGEN

Het herkennen, voorkomen en aanpakken van pesten is complex

Bij iedere organisatie, of de instelling rust de verantwoordelijkheid te zorgen dat iedereen, dus alle medewerkers inclusief het management, weet wat sociale veiligheid en pesten is. Maar ook dat het voor iedereen duidelijk is:

  • Wat verstaat men binnen de organisatie eigenlijk onder pesten?
  • Hoe kan men pesten herkennen?
  • Hoe kan men pesten voorkomen?
  • Hoe pakt men binnen de organisatie ongewenst gedrag en pesten aan?
  • Hoe kan men een trauma door pesten herkennen?
  • Hoe groot is invloed van de eigen kijk op, en ervaring met ongewenst gedrag en pesten? En wat betekent dat voor de organisatie?

Uiteindelijk wil iedere professional handelingsbekwaam zijn, zich zeker voelen en daardoor in gesprek kunnen gaan met cliënten, leerlingen en bewoners over sociale veiligheid en pesten.

De verantwoordelijkheid die rust bij de organisatie en de individuele professional is dus groot. Onze ervaring is dat men graag iemand met expertise gewoon even wil laten meekijken en meedenken. Die rol ligt ons goed. We luisteren en denken mee in veranderingen en oplossingen. Daarnaast helpen we, wanneer daar behoefte aan is, om de neuzen van het hele team dezelfde kant op te laten kijken.
Kortom, we bieden maatwerk. Een standaard oplossing is namelijk geen oplossing. Iedere organisatie is uniek en heeft recht op een unieke benadering.

 

Lezingen en workshops voor cliënten, het team en het management

Heeft het team behoefte aan een interactieve inspiratie-lezing over sociale veiligheid? Ben je op zoek naar een lezing op maat over bijvoorbeeld ongewenst gedrag en pesten speciaal voor cliënten?

Onze ambassadeur Heleen Lubbers komt graag haar verhaal vertellen. Zij is een warme persoonlijkheid die het gesprek opzoekt over sociale veiligheid en wat dat voor iedereen betekent. Zij verrast, inspireert en brengt verandering.

Handboek ‘Samen bouwen aan een succesvol Pestprotocol-(L)VB’

Aanbieding:
Wij hebben een fantastische aanbieding!
Koop nu het boek van 69 euro voor 49 euro!

Lees hier verder

Ons assortiment is in ontwikkeling.
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe producten?