Landelijke dag Aandacht voor pesten - Aandachtvoorpesten

Ga naar de inhoud
AANDACHT   VOOR   PESTEN

-
IN DE SPOTLIGHT WEEK TEGEN PESTEN 26-30 SEPTEMBER 2022
WEEK TEGEN PESTEN 26-30 SEPTEMBER 2022

Ook dit jaar organiseert de Stichting School en Veiligheid de Week Tegen Pesten. Het thema van dit jaar is ‘Grapje! Moet toch kunnen?!
Naast aandacht voor het onderwerp pesten is er op de website van de Stichting School en Veiligheid lesmateriaal te downloaden. Ook Aandacht voor Pesten heeft dit jaar lesmateriaal ter beschikking gesteld. We hebben een speciale editie van de PesenBingo ontwikkeld met het thema ‘Grapje! Moet toch kunnen?!

JONG GELEERD IS OUD GEDAAN
Speel PestenBingo om de sociale veiligheid te vergroten en te waarborgen door ongewenst gedrag en pesten te herkennen en gewenst gedrag te stimuleren. Lang voordat we van pesten spreken zijn er namelijk al tientallen signalen van ongewenst gedrag zichtbaar die erop wijzen dat er iets gaande is in een groep. Het is belangrijk deze signalen te herkennen, zichtbaar en bespreekbaar te maken. De PestenBingo leert de leerlingen gewenst gedrag, ongewenst gedrag en pesten waar te nemen en te herkennen. Tevens levert het de leerkracht een schat aan informatie op over wat er speelt in de groep.

Tevens ontvang je een kortingcode voor een PestenBingo-Pakket!

Terug naar de inhoud